Projecten

Lage druk verbrandingskamer

Dit systeem is gebouwd voor experimenten met methaan lucht vlammen die zijn gestabiliseerd op een McKenna brander bij een (vacuum) druk van 60 hPa. De vlam werd onderworpen aan gelijkstroom en pulserende elektrische velden gericht naar het brander oppervlak.

Axiale profielen van de temperatuur van CH werden gemeten met emissie spectroscopie. Elektrische velden kunnen het stromingspatroon veranderen en daardoor de stabiliteit van de vlammen verbeteren. Een ander aspect dat veel aandacht heeft gekregen is de reductie van emissies zoals CO en NOx.
De centrale poreuze bronzen plug is 60 mm in diameter en is omringd door een holle cilindrische ring van hetzelfde materiaal, dat werd verbonden met een afzonderlijke gastoevoer. Waterkoeling werd door een spoel van koperen buizen in de brander gevoerd. De brander werd in het onderste verticale arm van een Ultra Hoog Vacuum 6-weg kruisstuk gemonteerd. Een vacuumpomp is verbonden met het bovenste verticale arm van dit 6-weg kruisstuk. Een regelbare gasklep hield de druk in de verbrandingskamer op 60 ± 1 hPa. Een van de horizontale armen van het 6-weg kruisstuk werd voorzien van een keramische hoogspanning isolator die een ringelektrode ondersteund om de juiste afstand te houden tot de brander. Optische toegang werd voorzien door kijkvensters te monteren op de overige drie armen van het 6-weg kruisstuk.