Profiel

In 1989 is Demaco gestart met de verkoop van vacuümbouwdelen en –pompen. De meerwaarde om onze klanten ook op handelsniveau te kunnen bedienen, is ontstaan uit de toenmalige noodzaak om zelf allerlei vacuümapparatuur zoals pompen, lektesters, drukmeters en bouwdelen aan te moeten schaffen voor de productie van cryogene leidingen en systemen. Omdat de cryogene technologie en de vacuümtechnologie vele raakvlakken met elkaar hebben, bleek al snel dat onze klanten in Demaco hun totaalleverancier zien, die ook kwalitatief uitstekende bouwdelen en alle andere benodigde artikelen voor de vacuümtechniek kan leveren.
In Europa en in de Verenigde Staten werd gezocht naar betrouwbare leveranciers, die hun naam in deze branche al hadden verankerd. Door Demaco werden exclusieve contracten met deze leveranciers afgesloten en de afdeling Demaco Vacuüm was geboren.
Elke leverancier die door Demaco wordt vertegenwoordigd heeft zijn eigen specialisme. Voor elk specialisme heeft Demaco gekozen voor de leverancier met de beste kwaliteit aan apparatuur en materialen. Demaco geeft dan ook garantie op elk besteld item, al lijkt het nog zo klein. Want zoals u, weten ook wij maar al te goed dat een foutje in een klein componentje tot grote missers op vacuümgebied kan leiden.
Het standaard leveringsgamma varieert van een geventileerd boutje/ringetje tot aan de meest complexe in-vacuüm manipulatietechnieken, vloeistof zuiveringssystemen en handschoenkasten. In de online catalogus van Demaco Vacuüm zijn inmiddels meer dan 12.500 verschillende standaardartikelen te vinden, veelal bij Demaco of direct bij de leverancier op voorraad, wat betekent dat de levertijd over het algemeen kort gehouden kan worden. En mocht u onverhoopt iets niet kunnen vinden in de online catalogus, dan gaan de mensen van Demaco Vacuüm op zoek naar hetgeen u zoekt, of naar een passend alternatief.
Demaco Vacuüm heeft zich in der loop der jaren niet alleen weten te profileren als een complete leverancier van bouwdelen, maar heeft dankzij de welbekende Engineering afdelingen binnen het bedrijf al menig Turnkey systeem mogen leveren.
Research, Universiteiten, Industrie of Lucht- en Ruimtevaart, de naam Demaco en de meest klantgerichte oplossingen op het gebied van vacuümsystemen zijn nauw met elkaar verbonden. Ook hier geldt het credo: “Thinking in solutions”.